Palatakseni vielä maahanmuuttokeskusteluun, tai ainakin sivuten sitä. Jos jollain sanalla luonnehdin itseäni tässä maailmassa, sana olkoot realisti. Olen sitä mieltä, että ideologia ja ihanteet ovat hienoja aatteita, mutta hyvin usein käy niin, että realismi, siis nimenomaan se mikä on faktaa ja totta, katoaa pilvilinnojen ja haaveiden taakse. Kulttuuripolitiikka (onko edes tällaista sanaa?) on yksi näistä uhreista, joissa haaveilu ja hienot, mutta epärealistiset ihanteet ovat peittäneet totuuden. Ajatus siitä miten asian pitäisi olla on peittänyt jo kauan sitten totuuden siitä, miten asiat oikeasti ovat.

Minä pidän itseäni siis realistina. Olen sitä mieltä, että oli dogma tai ideologia mikä tahansa, niin asioita täytyy käsitellä realistisesti. Täytyy kaivaa esiin fakta, siis se mikä oikeasti on totta. Monikulttuuriajattelussa (vitsit, että suorastaan sanoen jo inhoan sanaa, kuten sanaa maahanmuuttokriittinen) länsimäinen yhteisö on keksinyt hienon ihanteen, siis sen, että maailman kaikki kulttuurit ovat ihania ja hyviä, ja ne pystyvät elämään rinnakkain ilman hankausta ja konflikteja. Monikulttuuriajattelussa on ideana se, että kaikki ihmiset, kulttuuriin ja rotuun katsomatta pystyvät elämään rauhassa käsi kädessä laulaen ylistyslauluja. Ajatus sinällään on todella hieno ja ylevä.

Mutta koska olen realisti, näen omin silmin, että asia ei ole näin. Kaikki kulttuurit eivät ole ihania ja hyviä, ainakaan meidän maailmankatsomuksemme mukaan. Kylmä totuus, siis fakta, on se, että kaikki kulttuurit eivät sovi yhteen ja joissakin kulttuureissa opetetaan ihmisille sellaisia asioita jo äidinmaidossa, jotka omasta mielestäni näin länsimaisena ihmisenä ja suomalaisena ovat barbaarisia. Mihin tällä oikeastaan suoraan viittaan? Viittaan muun muassa Lähi-idän kansoihin, joita länsimaihin on tullut (tai tuotettu).

Joku voisi tästäkin vetää johtopäätöksen, että rasisti mikä rasisti. Voitaisiin yleistää, että suhtaudun vihamielisesti ulkomaalaisiin. Tämä ei pidä paikkaansa. Kysynkin, miksi kiinalaiset, korealaiset ja japanilaiset maahanmuuttajat työllistyvät ja sopeutuvat meidän kulttuuriimme paljon paremmin kuin Lähi-idästä tulleet turkkilaiset, irakilaiset tai Pohjois-Afrikasta tulleet somalit. Tämähän on kylmä fakta, että tietyt maahanmuuttoryhmät sopeutuvat tänne paremmin kuin muut. Mistä muusta tämä voi johtua kuin kulttuurillisista syistä? Rodullisistako, etnisistä? Siitäkö, että joku en erivärinen kuin toinen?

Onko rasismia siis sanoa, että Lähi-idän kulttuureissa (johtuen joko tapakulttuurista tai uskonnollisista teemoista) opetetaan asioita, jotka väistämättä eivät sopeudu suomalaiseen kulttuuriin. Mistä johtuu, että näillä ihmisillä tietyistä kohdemaista rikollisuus ja työttömyys rehottaa. Nämä havainnot pohjaan nimenomaan siihen mitä olen lukenut ja myös elämänkokemukseeni, joita olen saanut näiden ryhmien kanssa asioidessa. Onko rasismia sanoa, että minun mielestäni näiden ihmisten kulttuuri on vain huonompi kuin meidän?

Monikultturismiin tuntuu tänään kuuluvan myös se, että suomalaista kulttuuria pidetään jotenkin huonompana kuin muita kulttuureja. Tietysti itsekritiikki ja oman yhteiskunnan epäkohtien tutkiskelu on olennainen osa toimivaa yhteisöä, mutta tuntuu älyttömältä, että suomalaista kulttuuri-identiteettiä tuhotaan määrätietoisesti. Suomalaisesta kulttuurista luodaan kuvaa, jossa miehet hakkaavat surutta naisia, alkoholia juodaan litratolkulla ja sitten öykkäröidään ja tapellaan, sekä suomalaiset ovat ulkomaalaisvihamielisiä ja vihaavat kaikkea ulkopuolelta tullutta.

On totta, että suomalaiset käyttävät viinaa liian paljon, kotiväkivalta on iso ongelma, mutta onko suomalainen kulttuuri kuitenkaan niin suuri paha kuin annetaan ymmärtää? Ovatko tosiaan kaikki muut kulttuurit suomalaiseen verrattuna ylivertaisia? Minä sanon etteivät ole. Miettikää kuinka Suomi on yhteiskuntana ja valtiona kehittynyt sotien jälkeen, on tapahtunut teollistuminen, on rakennettu hyvinvointivaltion perustat sekä olemme muotoutuneet yhtä tietoyhteiskunnan kanssa. Mikä muu kuin suomalainen kulttuuri, suomalainen identiteetti ja mentaliteetti ovat luoneet tämän nykyisen yhteiskunnan jossa elämme?

Kun verrataan suomalaista kulttuuria ja muita kulttuureja, etenkin Euroopan ulkopuolelta tulleita, sanoisin, että meidän kulttuurimme on parempi kuin heidän. Meitä ei vaivaa uskonnollinen fundamentalismi, maamme on paljon tasa-arvoisempi kuin heidän (vaikka tätä asiaa yritetään jatkuvasti riitauttaa) sekä yhteiskuntamme on paljon turvallisempi ja vakaampi. Miksi siis jonkun toisen kulttuuri on monikulttuurin ajajien mielestä jonkinlainen pahe, josta olisi päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä. Eikä monikulttuurisuus kuitenkin ole sitä, että kaksi kulttuuria voisivat elää yhdessä ilman konflikteja?